Olej z pestek arbuza nierafinowany

Olej z pestek arbuza zawiera bogate źródło beta-karotenu, silnego przeciwutleniacza i jednej z najkorzystniejszych witamin dla gojenia i naprawy skóry. Ta wysoka zawartość przeciwutleniaczy może pomóc w zmniejszaniu i zwalczaniu oznak przedwczesnego starzenia spowodowanego nawykami środowiskowymi i stylem życia. Naturalnie bogaty w inne witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe, olej ten jest popularnym składnikiem wielu produktów do pielęgnacji skóry. Jego właściwości regenerujące, odżywcze i równoważące sebum pomagają rozpuszczać nadmiar sebum, pomagając zachować czystą i zdrową cerę.

Używany w pielęgnacji skóry przeznaczonej do walki ze starzeniem się. Stosowany również w produktach do pielęgnacji włosów przeznaczonych do uzyskania gładkich, jedwabistych włosów.

Przeznaczenie: Surowiec kosmetyczny

Metoda produkcji: tłoczony na zimno (nierafinowany)

Kolor: złoto-żółty

Skład INCI: Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil

Kraj pochodzenia: Hiszpania, Włochy

Opakowanie: butelka z brązowego szkła z pompką

Pojemność: 50 ml

15,50