Olej z pestek moreli, nierafinowany

9,90 

Poznaj produkt jeszcze lepiej

Olej z pestek moreli polecany jest do wszystkich rodzajów skóry. Olej jest lekki i łatwo wchłaniany przez skórę.  Ma właściwości nawilżające i wygładzające oraz jest zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest bogaty w witaminę A oraz E. Stosowany na skórze dojrzałej ogranicza powstawanie zmarszczek. Może być stosowany do skóry wrażliwej, suchej i podrażnionej.

Przeznaczenie: Surowiec kosmetyczny

Metoda produkcji: tłoczony na zimno (nierafinowany)

Kolor: przezroczysty bladożółty

Zapach: Olejek morelowy ma bardzo słaby zapach, charakterystyczny dla większości olejów nośnikowych.

Skład INCI: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Opakowanie: butelka z brązowego szkła z pompką

Pojemność: 50 ml